1000 jaar Bemelen

Bemelen bestaat duizend jaar. Harmonie en Drumband St. Laurentius willen, in samenwerking met het Sint Antoniuskoor, op zaterdag 9 juni deze unieke mijlpaal muzikaal luister bijzetten middels het:

 

Millennium Galaconcert “Van Bèr tot Bemele”

 

Openluchttheater

Wij willen u hiervoor van harte welkom heten op Hoeve Beusdael, St. Antoniusbank 10 in Bemelen waar wij in een uniek landschappelijke ambiance een heus openluchttheater inrichten. Hier zullen Harmonie en Drumband Sint Laurentius en het Sint Antoniuskoor u meenemen op een reis door duizend jaar Bemelen.

Een reis, die denkbeeldig begint in 1018 en u meeneemt door een millennium lang Bemels lief en leed. Geheel in stijl wordt u ontvangen aan de rand van het natuurlijk theater. Daar begint uw reis door de tijd. Langs een bijzondere expositie van unieke elementen uit en markante bewoners van de geschiedenis van Bemelen en haar naburige buurtschappen loopt u in de richting van het podium, waar de Bemelse muzikanten u opwachten.

Muzikale reis door de tijd

Door het harmonieorkest onder leiding van dirigent Ron Daelemans, de drumband onder leiding van Bert Offermans, het Sint Antoniuskoor onder leiding van Nick Hermans en soliste Dyanne Sleijpen, wordt u op een muzikale reis meegenomen door een millennium Bemelen. Middels diverse melodieuze symfonieën, swingende slagwerkbeats en vocale vertalingen wordt u meegenomen tot in 2018, waar in een grandioze finale de klassieke klanken van het harmonieorkest liefdevol worden omarmt door de moderne beats van muziek van vandaag de dag. Deze verrassende cross-over van blaaswerk, slagwerk en meerstemmig gezang maakt dit muzikaal millenniumfeest tot een unieke belevenis.

Uniek meeleefconcert

Wat het galaconcert “Van Bèr tot Bemele” uniek maakt is dat het een meeleefconcert moet worden. De muzikale vertolkingen van duizend jaar Bemelen zullen u ongetwijfeld raken. Die emotie mag u met de muzikanten delen. Door mee te klappen, mee te zingen of zelfs te dansen. De muziek moet verbroederen, de emotie worden gedeeld en samen met de muzikanten mag het leven worden gevierd.

Concertkaarten

Toegangskaarten (Kinderen tot 12 jaar gratis, tot 18 jaar €10 , vanaf 18 jaar €20) zijn vanaf 15 april 2018 te verkrijgen op de volgende verkooppunten:

  • Vers Voordeel Vaessen 

 

  • Roemers Eetcafé  

 

  • Drogisterij Peter Souren (Cadier en Keer)   

 

  • Plus Kleijnen (Margraten)