De Concoursmars!

Onze drumband zal tijdens het optreden op het Bondsconcours op zondag 19 november om 14.05 uur o.l.v. Tambour-Maître Cyril Bollen marcherend de compositie “Purple Grooves” van Etienne Houben ten gehore brengen.

Etienne Houben is voor Laurentius geen onbekende, in het laatste decennium speelde de drumband tal van composities uit zijn hand, daarnaast is hij hiermee betrokken bij de laatste 4 succesvolle concoursdeelnames van onze drumband.

 

In 2003 speelden we “Five in a Mix” marcherend tijdens het succesvolle Limburgs kampioenschap – in 2007 speelden we de voor Bemelen legendarische compositie “Passio Laurentio” over de patroonheilige van onze vereniging én parochie – in 2012 sloten we ons marcherend optreden af met een unieke showmars “Out of the Box” – en in 2017 gaan we dit doen met zijn nieuwe Laurentius compositie “Purple Grooves”.

Purple Grooves is een “showmars” van bijna 4 minuten, geïnspireerd door een 4-tal funk “grooves” van de vorige jaar overleden pop icoon “Prince”, die de componist altijd als voorbeeld zag. Nummers als “Breakfast can wait – Tamborine – Sexy m.f. –  I would die 4 U” vormden de inspiratie van deze showmars.

 

Naast de verplichte figuren zal de drumband tal van andere showelementen inpassen om het marcherend optreden naar Bemelse maatstaven te tillen.

De 9 tamboers en Tambour-Maître zullen worden aangevuld met 3 charmante dames (Angelique, Jennifer & Nikki) die het geheel met 3 “Laurentius-vlaggen” nog meer cachet zullen geven.

 

Wij verrassen u graag met ons optreden.