In 2024 bestaat Harmonie St. Laurentius 110 jaar!

Programma Feestweekend

Om dit heugelijk feit te vieren zal er een feestweekend georganiseerd worden op vrijdag 30 augustus t/m zondag 1 september.
Graag nodigen wij u allen uit om dit met ons te komen vieren. Ons doel is om er samen met alle inwoners van Bemelen, Sint Antoniusbank, Gasthuis en het Rooth en onze muziekvrienden uit omliggende dorpen een gezellig feest van te maken. Door het jaar en in het feestweekend verzorgen we voor u mooie evenementen en leuke activiteiten uiteraard gevuld met muziek.

Zie onze activiteitenkalender voor het volledig overzicht.

Daarnaast vragen we uw bijzondere aandacht voor de activiteiten in ons feestweekend. Noteer de data vooral in uw agenda en mis het niet!

Vrijdag 30 augustus
Op vrijdag 30 augustus organiseren we een groots Jubileumconcert. Dit concert zal plaatsvinden in een speciaal opgericht feestpaviljoen op het Sportterrein in Bemelen.
Tijdens dit concert nodigen we het publiek uit om actief mag meedoen met de muziek. U kunt genieten van een verscheidenheid aan muziekgenres waarbij speelplezier en luistergenot voorop staan. Het concert duurt van 20:00 tot 23:00 uur.

Speciale gasten tijdens het concert zijn het St. Antoniuskoor uit Bemelen en de Oekraïense danseres Alina, finaliste van Hollands Got Talent 2023, welke onder begeleiding van Harmonie en Drumband een danschoreografie zal uitvoeren. Aansluitend aan het concert zal de mogelijkheid geboden worden om op informele wijze de muzikale opgedane ervaring te evalueren onder het genot van een hapje en drankje.

 

 

Zaterdag 31 augustus
De tweede dag van ons feestweekend staat in het teken van de jeugd. Niet voor niets luidt het spreekwoord ‘de jeugd heeft de toekomst’, maar muziek is van en voor iedereen. Daarom organiseren wij een leuke activiteit voor jong en oud:

“De muziek carrousel”

Een middag vol muzikale workshops waar iedereen enthousiast van wordt. Niks is zo leuk om samen muziek te maken.
Meer informatie volgt via een flyer die in juni huis aan huis wordt verspreid. De activiteiten zullen tussen 14.00 en 18.00 uur plaatsvinden.

Na al deze leuke activiteiten gaan we van 20.30 tot 01.30 uur nog even door tijdens de feestavond met niemand minder dan feestband Tonca.

 

 

Zondag 1 september
We beginnen de zondag met de Heilige mis. Deze zal om 11 uur aanvangen.

Na de mis nodigen we alle leden, oud- en ereleden, Club van 100-leden, dorpsbewoners en trouwe fans uit voor een dorpsbrunch. Deze staat in het teken van verbroedering en een gezellig samenzijn en zal van ongeveer 12.00 tot 13.30 uur duren. Aansluitend volgt de huldiging van onze jubilarissen met een receptie.
Op de achtergrond zullen de aanwezigen muzikaal verwend worden door de Boemelkapel uit Banholt, eindtijd 15.00 uur.

Hierna zullen we het weekend afsluiten samen met de korpsen uit omliggende dorpen tijdens de “Mars en Showwedstrijden Nieuwe Stijl”.
Om 15.30 uur zullen de aanwezige korpsen een rondgang door het mooie dorp Bemelen maken tijdens het defilé.

 

Nieuw aan deze editie van de Mars- en Showwedstrijden is dat elk korps de keuze heeft om ofwel een van oudsher bekende show te lopen op het showterrein óf een klein kioskoptreden te verzorgen in de op het terrein aanwezige kiosk. Daarnaast zal er geen officiële jury aanwezig zijn, maar zal de beoordeling uitgevoerd worden door een publieksjury. De reden voor deze keuze is dat er de afgelopen jaren vanuit de korpsen steeds minder interesse was om deel te nemen aan de Mars- en Showwedstrijden, ofwel omdat het marcheren op het veld te zwaar is voor (een deel) van de leden, ofwel dat er geen behoefte is om voor een officiële jury aan te treden. Door deze vereisten los te laten hopen we dat het voor de muzikanten én voor het publiek weer interessant wordt om deel te nemen aan deze mooie traditie.

Wij zijn er van overtuigd dat we een gezellig weekend met een variëteit aan activiteiten hebben gepland waar voor ieder wat wils bij zit. We hopen u dan ook in grote getalen te mogen verwelkomen op onze verjaardag.

Tot dan!