1000 jaar Bemelen

Hier zijn de foto’s een eerste recensie en de (amateur) filmopname !

Wil je een DVD van dit Evenement, neem dan contact op met Ben Stoffels ben.stoffels@ziggo.nl hij zal tegen een kleine vergoeding deze voor je creëren.

Sfeerimpressie voorafgaande het evenement;

 

Clipjes van generale repetitie vrijdag 8 juni;

 

Bemelen bestaat duizend jaar. Harmonie en Drumband St. Laurentius willen, in samenwerking met het Sint Antoniuskoor, op zaterdag 9 juni 2018 deze unieke mijlpaal muzikaal luister bijzetten middels het:

Millennium Galaconcert “Van Bèr tot Bemele”

Openluchttheater

Wij willen u hiervoor van harte welkom heten op Hoeve Beusdael, St. Antoniusbank 10 in Bemelen waar wij in een uniek landschappelijke ambiance een heus openluchttheater inrichten. Hier zullen Harmonie en Drumband Sint Laurentius en het Sint Antoniuskoor u meenemen op een reis door duizend jaar Bemelen.

Een reis, die denkbeeldig begint in 1018 en u meeneemt door een millennium lang Bemels lief en leed. Geheel in stijl wordt u ontvangen aan de rand van het natuurlijk theater. Daar begint uw reis door de tijd. Langs een bijzondere expositie van unieke elementen uit en markante bewoners van de geschiedenis van Bemelen en haar naburige buurtschappen loopt u in de richting van het podium, waar de Bemelse muzikanten u opwachten.

De locatie is dan vanaf 18:00 uur open zodat onze bezoekers op hun gemak deze sfeer kunnen beleven.

Muzikale reis door de tijd

Aan het concert (aanvang 20:00 uur) wordt meegewerkt door het harmonieorkest onder leiding van dirigent Ron Daelemans, de drumband onder leiding van Bert Offermans, het Sint Antoniuskoor onder leiding van Nick Hermans, soliste Dyanne Sleijpen en internationale DJ Ron van den Beuken. Zij nemen u mee op een muzikale reis door een millennium Bemelen. De presentatie van deze concertavond ligt in handen van Dyanne Sleijpen. Zij zal u middels diverse melodieuze symfonieën, swingende slagwerkbeats en vocale vertalingen meenemen tot in 2018, waar in een grandioze finale de klassieke klanken van het harmonieorkest liefdevol worden omarmd door de moderne beats van muziek van vandaag de dag.  Deze verrassende cross-over van blaaswerk, slagwerk en meerstemmig gezang maakt dit muzikaal millenniumfeest tot een unieke belevenis.

Unieke samenwerking;

Sint Antoniuskoor

Het koor draagt de naam St. Antonius genoemd naar onze eerste dirigent pater Antoon Bouchier en naar de H. Antonius abt, die in onze parochie bijzonder vereerd wordt. Het koor bestaat 51 jaar. Feestdag 17 januari (winterkermis).
Het koor telt 5 bas/ 7 tenor/ 9 alt/ 8 sopraan en staat onder leiding van Nic Hermans. Orgel/piano begeleiding door Herman Bohm.

Hoewel het koor in de 1ste plaats een kerkkoor is en dus alle zaterdagen en bijzondere liturgische feestdagen de missen opluistert heeft het koor al vele malen laten horen dat ze ook een profane kant heeft. Het is dan ook met veel genoegen dat zij juist met een concert als van “Ber tot Bemelen” een muzikale bijdrage kunnen leveren.

Fotograaf: Sint Antoniuskoor

Dyanne Sleijpen

Ze is docent muziek maar ook zangeres en spreker. Jong en veelzijdig, en vol enthousiasme met muziek bezig. Dyanne Sleijpen weet met haar persoonlijke aanpak goede doelen te steunen, kinderen te inspireren en mensen te raken.

(Bron: https://www.nummer1.nl/exclusief/ik-werk-graag-op-geveul/?q=DYANNE)

Dyanne woont in Bemelen, Dyanne leeft in Bemelen. Wij hebben het genoegen dat Dyanne met ons samenwerkt om ook dit Galaconcert tot een succes te maken. Dit genoegen willen wij graag met onze bezoekers delen. Een concert van deze grandeur zonder Dyanne kunnen wij ons niet voorstellen.

 

Fotograaf: Peter Mullenberg

Ron van den Beuken

Hij begon dance-muziek te maken rond 1998. Hij kwam in de dance-scene terecht door het produceren van het nummer Feel it van 8 Hands, dat in vele clubs een grote hit werd. Hierna scoorde hij met Keep it up van J&R Project, dat in Scandinavië een top-10 hit werd.

Met Mystery in 2001 kreeg hij internationaal veel waardering, zoals bij de Engelse dj’s Dave Pearce (BBC Radio 1) en Johan Gielen. The mystery werd over de gehele wereld uitgebracht, waaronder in Nederland, Spanje, Australië, Zuid-Afrika, Canada, Israël en Japan. Het bereikte in Engeland de Top 75 van de verkooplijsten. De opvolger Devotion (All I ever wanted) werd in 2002 een net zo grote hit en wederom vele dj’s steunden deze plaat, zoals Paul van DykArmin van Buuren, Johan Gielen, Blank & JonesJudge Jules en vele anderen.

(Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ron_van_den_Beuken)

Onze Ron (Daelemans) en Ron van den Beuken zijn een begrip……de ene in de Harmonie en Fanfare wereld de andere in de DJ wereld…… in hun samenwerking is te horen dat ze dezelfde taal spreken en elkaar muzikaal aanvullen.

Harmonie en Drumband Sint Laurentius

Last but not least…… onze Harmonie en Drumband, deze hebben als doelstelling elk jaar een thema-concert te organiseren waarbij zij nadrukkelijk de samenwerking met diverse Bemelse verenigingen opzoeken. Het doel van deze thema concerten is om de spelende leden een nieuwe uitdaging te bieden en de toehoorders een sfeervolle en gezellige avond-uit te laten beleven, het Galaconcert zal hierin zeker bijdragen.

Fotograaf: Johannes Timmermans

Uniek meeleefconcert

Wat het Galaconcert “Van Bèr tot Bemele” uniek maakt, is dat het een meeleefconcert moet worden. De muzikale vertolkingen van duizend jaar Bemelen zullen u ongetwijfeld raken. Die emotie mag u met de muzikanten delen. Door mee te klappen, mee te zingen of zelfs te dansen. De muziek moet verbroederen, de emotie worden gedeeld en samen met de muzikanten mag het leven worden gevierd.

Concertkaarten

Toegangskaarten (Kinderen tot 12 jaar gratis, van 12 tot 18 jaar €10, vanaf 18 jaar €20) zijn te verkrijgen op de onderstaande verkooppunten.

Het is ook mogelijk om deze te bestellen door ons een email te sturen. Klik hiervoor het volgende emailadres evenementen@stlaurentiusbemelen.nl , er wordt dan automatisch een besteltekst aangemaakt die u alleen maar hoeft te completeren en te versturen.

Wij zullen z.s.m. contact met u opnemen omtrent de afhandeling van uw bestelling.

Verkooppunten:

  • Vers Voordeel Vaessen (Bemelen)
  • Roemers Eetcafé (Bemelen)
  • Drogisterij Peter Souren (Cadier en Keer)
  • Plus Kleijnen (Margraten) 

 

Onze Partners:

 

 

 

 

 

Dit Millennium Galaconcert wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

 

     

 

     . 

 

  

  Starmans